Monday, April 18, 2011

10 things to learn from Japan.

A very valuable lesson...just got from my email....10 things we NEED to learn from Japan...

    Not a single visual of chest-beating or wild grief. Sorrow itself has been elevated.


    Disciplined queues for water and groceries. Not a rough word or a crude gesture.

    The incredible architects, for instance. Buildings swayed but didn’t fall.

   People bought only what they needed for the present, so everybody could get something.

   No looting in shops. No honking and no overtaking on the roads. Just understanding.

   Fifty workers stayed back to pump sea water in the N-reactors. How will they ever be repaid?

   Restaurants cut prices. An unguarded ATM is left alone. The strong cared for the weak.

    The old and the children, everyone knew exactly what to do. And they did just that.

    They showed magnificent restraint in the bulletins. No silly reporters. Only calm reportage.

     When the power went off in a store, people put things back on the shelves and left quietly!"

Nature In IIUM

16 hb haritu isteri aku ade volleyball match kat IIUM sempena IIUM staff game. Alhamdulillah, menang 3rd place. Masa hantar dia, aku sempat pusing2 IIUM Gombak and shoot. Bawah ni gambar2 yang aku shoot haritu...enjoy!

ni plak aku snap kat umah mak aku, balik dari IIUM..yelah, dah demam Macro..hehe...enjoy..

ade banyak lg sebenarnya tp mcm leceh nak letak gambar kat sini. those who wish for some more bleh tgk kat FB aku :

Thursday, April 14, 2011

Why Study Physics?

by: American Physical Society Sites

Want to Know How and Why? Learn Physics
Physics is crucial to understanding the world around us, the world inside us, and the world beyond us. It is the most basic and fundamental science.
Physics challenges our imaginations with concepts like relativity and string theory, and it leads to great discoveries, like computers and lasers, that lead to technologies which change our lives—from healing joints, to curing cancer, to developing sustainable energy solutions.  Check real physicist stories in the box to the right.

Like Science? It Began with Physics

Physics encompasses the study of the universe from the largest galaxies to the smallest subatomic particles.
Moreover, it’s the basis of many other sciences, including chemistry, oceanography, seismology, and astronomy (and can be applied to biology or medical science). All are easily accessible with a bachelor’s degree in physics.

Want Skills? Physicists Learn Them

Physicists are problem solvers. Their analytical skills make physicists versatile and adaptable so they work in interesting places.
You can find physicists in industrial and government labs, on college campuses, in the astronaut corps, and consulting on TV shows. In addition, many physics grads work at newspapers and magazines, in government, and even on Wall Street—places where their ability to think analytically is a great asset.

Want a Job? People Hire Physicists

Physics brings a broad perspective to any problem. Because they learn how to consider any problem they are not bound by context. This inventive thinking makes physicists desirable in any field. A bachelor’s degree in physics is a great foundation for careers in:

  • Journalism
  • Law
  • Finance
  • Medicine
  • Engineering
  • Computer Science
  • Astronomy
  • Biology
Read Real Physicist Profiles
Curing Cancer
Albin Gonzalez

Healing Joints
Marta McNeese
Sustainable Energy
Kenny Jensen

Policy Analysis
Alison Binkowski 

Like Money?  Physics Beats Other Sciences

Even when the job market is slow, physicists get job offers—well paying jobs.  Employers know that a physicist brings additional skills with expertise and pay accordingly.    That's why physics graduates can expect career salaries similar to those of computer science and engineering majors.

Wednesday, April 13, 2011

My very 1st macro

Akhirnya aku dah boleh start serious dengan dunia macro ni bila siapnya flash adapter aku tu..alhamdulillah. Berikut adalah gambar2 pertama yang aku amik menggunakan sigma 70-300 + dcr250 + flash adapter aku..enjoy!!



Mata aku

Kejayaan tersebsar aku so far
 ada lagi ni nanti, plan nak g hutan lipur kancing nanti...harap2 dapat shoot gambar2 best...tunggu.....

DIY Very Poor Macro Flash Part 2

pastu kita lipat both side tepi tu...

kasi try sket..ngam ke tak..

pastu tandakan dalam 13 cm dari hujung kiri, then potong. tinggalkan dalam 3cm side atas..

jgn potong abis, tinggalkan 3 cm side atas...

pastu rehat jap sambil mkn chewing gum, jgn buang kertas dia,

lekat double sided tape kat bawah dia...

then lekatkan kat dalam kotak dari ujung, mcm gambar bwh ni kat side atas dan bawah...

pastu siapla...mcm ni le ghopenye...

ni la hasilnya...gambar terang dan sgt memuaskan!!! sebelah tu kalau tak pakai menda ni, flash tak sampai...


Tuesday, April 12, 2011

DIY Very Poor Man Macro Flash Part 1


Dalam photography ni, lighting atau pncahayaan sangat penting, sebab dunia photography adalah dunia cahaya. Kalau memancing, kita akan bermain dengan ikan, melukis, kita bermain dengan warna, photography , kita bermain dengan photon atau cahaya..hehe.

So, since mula menceburi bidang macro ni, kene start pakai flash la. Masalahnya aku tak mampu lagi nak beli flash, apatah lagi macro flash, so terpaksala harap kat build in flash aku. Masalah kedua pulak, build in flash aku tak sesuai, so terpaksala menh'kreatif'kan diri, dan hasilnya tercipta menda ni....

Ni aku nak share cara nak buat dia, kot2 ade kawan2 sana yang ada problem sama...boleh try. Bahan2 dia adalah kotak ubat gigi, gunting, pisau, double side tape, ngan pembalut gula getah.

mula2 kita bukak kotak ubat gigi tu and terbalikkan dia...

pastu lekat double sided tape kat ujung sebab kita nak lipat balik supaya bahagia kilat tu kat belah dalam....

so jadilah mcm gambar bawah ni....

pastu lipat dan lekatkan 1 side ujung kotak tu kedalam. bahagian ni akan jadi mcm ala2 kaki flash la, utk lekat kat hotshoe. bila lekat camni baru tebal and kukuh nanti...

then kat side yang tebal tadi lukis mcm gamba bwh ni utk di potong. ni ukuran utk camera aku, korang punya mungkin berubah....

then jadilah mcm bawah ni...

pasru kat belah atas dia, tanda kan 5cm dr ujung....

pastu potong sisi kotak tu sampai ke garisan 5 cm tu, mcm bwh ni....
pastu lekatkan mcm gamba bwh ni....
ni dari pandangan bawah...
pastu potong lebihan kat tepi tu....

pastu lekatkan double sided tape ....